Selecteer een pagina


Wat is er aan de hand in het schone Twenteland. Gaat’ zitten, ik praat u even bij. Vroeger, toen seks vies was en de lucht schoon, was een telefoonboek in Twente overbodig. Telefoonnummers toverden we tevoorschijn uit de blote kop. Tegenwoordig gebruiken we in Twente, net zoals in de rest van Nederland, het alom vertrouwde telefoonboek. Maar wat wil het geval. Het recent gepresenteerde Twentse telefoonboek wordt gesierd door een kleurrijke plaat van het Arke Stadion, de thuisbasis van FC Twente. Een vrolijke cover, met al die gekleurde stoeltjes. Kleur doet het gewoon beter dan zwart wit… Tot zover niets nieuws. De cover is echter bij artsrivaal Heracles Almelo in het verkeerde keelgat geschoten. Een Twente cover op het grote nummerbelboek voor 2008 is natuurlijk wreed als je in Almelo woont!

Ik weet dat het lastig is, maar verplaatst u zich eens in de gemiddelde Almeloër; alles wat met 053 te maken heeft is ‘slecht’, ‘zij zijn groot en ik is klein’ en na de derby (2-1) van afgelopen weekend stijgt de adrenaline helemaal bij het zien van rood. Nico-Jan Hoogma, technisch directeur bij Heracles is not amused en wil de telefoonboeken gaan verscheuren. Twente-voorzitter Joop Munsterman wist nergens van en is blij met deze free publicity. De Telefoongids handelde volgens een zegsman met goede bedoelingen. Ze probeerden een plaatje te kiezen dat representatief en karakteristiek is voor Twente. ‘Mission Accomplished’.

Voor de telefoongids 2009 doen we als tegenprestatie een cover van Woonboulevard Almelo… of heeft u een creatievere oplossing?