Selecteer een pagina


Eigenlijk ben ik een grote bofkont. ’s Morgens spring ik op mijn fiets en binnen tien minuten ben ik op het ‘dagverblijf’. Om eerlijk te zijn zou de afstand best langer mogen zijn. Fietsen zit me in het bloed. Het is heerlijk om ’s ochtends een flink stuk te fietsen. Nou hoor ik u roepen "dan maak je toch een omweg Kikker", maar dat gaat me te ver. Ik probeer me een voorstelling te maken, om iedere ochtend een half uur of langer de auto te moeten zitten om je werkplek te kunnen bereiken. Als je dan ook nog onnodig stil moet staan omdat het verkeer niet doorstroomt… je zou me weg kunnen dragen. Van één minuut wachten word ik al onrustig. Kan me dus goed voorstellen dat ongeveer een half miljoen Nederlanders overwegen een andere baan, dichter bij huis te zoeken vanwege het fileleed. De fileproblematiek zorgt voor veel onvrede onder werkenden. Tel daarbij op de hoge benzineprijs en de ingrediënten voor een flink protest zijn aanwezig… Betalen betalen, maar oplossingen homaar! De lange
reistijden met het openbaar vervoer laten we voor het gemak maar even buiten beschouwing.