Selecteer een pagina


Het land is naar de kloten mensen! Wat blijkt; een op de twintig bestuurders van goede doelen heeft een strafblad. In het verleden zijn ze vervolgd voor drugs- en geweldsdelicten, fraude of diefstal, zo blijkt uit onderzoek van Bureau Intraval. De ‘criminelen’ zitten vooral bij goede doelen in de welzijnssector.
Nederland telt ongeveer 50.000 bestuurders van goede doelen. Hieruit
kan afgeleid worden dat ongeveer 2.500 bestuurders een strafblad hebben. Wat ik minstens zo ‘crimineel’ vind, is investeren in ‘foute’ bedrijven. Wat moeten we nou met de KWF Kankerbestrijding die geld investeert in de tabaksindustrie, kuch. De grote banken in Nederland blijken geld te investeren in clusterbommen- en landmijnproducenten.
De Dierenbescherming blijkt onbewust geld te steken in
dierbestrijdingsmiddelen. Oxfam Novib stopt geld in de Stichting Stop de Bezetting, waarin onder meer Gretta Duisenberg van zich af bijt. Childright heeft trouwens gerommeld met de jaarrekening. Nou ben ik al niet de spontaanste bij collectes aan de deur, en door dit soort acties zal daar ook niet zo snel verandering in komen. Sneu voor al die vrijwilligers die door weer en wind proberen geld in te zamelen… laat ze lekker de helft in hun eigen zak steken… oeps, wat zeg ik nou!