Selecteer een pagina


‘Ik omhels je met duizend armen’, de titel van deze Nederlandse film houdt me bezig. Wellicht het woord duizend, of is het 1000. Als er staat ‘Ik omhels je met 1000 armen’ leest dat als armen waar handen aanvast zitten. ‘Duizend armen’, doen me denken aan arme mensen. ‘Ik omhels je met M armen’ slaat dan weer helemaal de plank mis. Uiteraard hadden de Romeinen het goed met ons voor bij, de invoering van hun cijferreeks, maar in deze werkt zoiets niet. Met een beetje fantasie staat de ‘M’ in de titel ‘Ik omhels je met M armen’ voor de anonieme kliklijn M. Eens per maand word ik in het schilderachtige Enschede namelijk gefouilleerd op het bezit van verboden wapens enzo. Na een ‘grondig’ onderzoek krijg je dan een soort visitekaartje overhandigd met naam en telefoonnummer van de agent(e) in kwestie. Als je zin hebt om te klikken, mag je hem/haar bellen, maar dat terzijde.

Maar eigenlijk wilde ik u iets vertellen over de film ‘Ik omhels je met duizend armen’, ik was even ‘off topic’ geraakt, daar gaat ie dan: Giph, een 27-jarige succesvolle Utrechtse schrijver, heeft net zijn
moeder verloren na een lang en slepend ziekbed. Samen met zijn vriendin
Samarinde, arts en veelgevraagd model, en zijn vriendenclub gaat hij op
vakantie naar La Palma om bij te komen.
Ik vertel u waarschijnlijk niets nieuws als ik zeg dat de film gebaseerd is op het gelijknamige boek van Ronald Giphart. Na een kwartiertje kijken dacht ik in de nieuwe ‘Costa‘ terecht te zijn gekomen, maar de gewenste wending kwam gelukkig op tijd. De melige grappen van ‘de vrienden’ maakte de film wat oppervlakkig, een kwestie van smaak. De ‘serieuze’ momenten kregen extra glans door het acteerwerk van Tijn Docter (Giph), Carice van Houten (vriendin) en Catherine ten Bruggencate (moeder), daardoor bleef de film overeind… kortom, u kunt gerust gaan kijken.