Selecteer een pagina


Twijfelt u wel eens tussen de trap of de lift? Ik neem altijd de trap, hier geen twijfel dus. In de flat waar ik vroeger woonde maakte ik er altijd een spelletje van. Niet alleen zo snel mogelijk naar beneden, slingerend als een brandweerman langs de stalen buizen. Maar ook in een zo kort mogelijke tijd de trappen op. Zestig traptreden, over vier verdiepingen, in een poep en een scheet. Morgen kan ik m’n hart weer ophalen, bij het NK traplopen. ‘Slechts’ 450 traptreden, over 28 verdiepingen… Ja u leest het goed, de Alpha woontoren in het schilderachtige Enschede, 450 traptreden! Dit NK wordt gehouden in kader van het 25-jarig bestaan van Triatlon Club Twente, waarvoor hulde. Er is echter één probleem; verkouden. De hele week word ik al vergezeld door een flinke verkoudheid. Geen pas hardgelopen, slap op de beentjes, je kent het wel. Terwijl morgen de goeiste traplopers van Nederland zich het snot voor de ogen hollen, doe ik mijn eerste duurloop van deze week in het bos. Lekker ontspannen, met een muziekje op de oren, een kilometer of twintig… de marathon is dichterbij dan je denkt.