Selecteer een pagina


Over het algemeen hebben we qua fileleed niets te klagen in het schilderachtige Enschede. De in- en uitgaande wegen lopen regelmatig vol tijdens de spits, maar het zijn niets meer of minder dan verkeersopstoppingen. Ook in de regio verloopt het soepeltjes. Op de meeste wegen kun je doorrijden, behalve bij het bruisende Hengelo. Waar je tot een maand geleden bij de afslag Twentekanaal Zuid even moest wachten voor het stoplicht is het momenteel tranen met tuiten geblazen. Waar ik normaal gesproken een kwartiertje kwijt ben, klok ik nu vijfentwintig minuten. Tien minuten wachttijd bij de stoplichten, omdat het verkeer niet doorstroomd. Dit nota bene na een ingreep om de verkeersstroom beter te laten verlopen. Fietsend ben ik er sneller, duh!

Ik zeg: F35! Het wachten is op de voltooing van de fietssnelweg F35. Snel, breed en confortabel fietsen door het Twentse coulissenlandschap. Met zo min mogelijk conflictsituaties. Een super-dooper fietspad, vier meter breed, van hoogwaardig materiaal. Er komen allerlei extra’s langs de F35 om fietsen aantrekkelijker te maken. Zo zijn er wachtpunten langs de route, waar
fietsers met dezelfde bestemming zich kunnen verzamelen, schuilgelegenheden en plattegronden. De fietser kan straks zonder enige belemmering doorfietsen, jiehaa. De F35 komt eraan! U snapt natuurlijk wel dat ik sta te trappelen van ongeduld.